april 24, 2024

Så kom turen til Københavns rådhus

Af Michael Bonnevie

 

Hvis man ikke har været i København det sidste stykke tid, så er jeg sikker på at man er inde for noget af et chok!

Københavns kommune valgte i forrige uge at fjerne resterne af tårnet på Københavns Rådhus. Arbejdet har godt nok stået på i et par måneder, men nu røg de sidste mursten der før oppebar det smukke tårn og spir, desværre. Det er en simpel og elegant foranstaltning, for at fremme og forskønne byen, siger Københavns overborgmester Frank Jensen, og tilføjer. Tårnet har i mange år været en torn i øjet på os der til daglig huserer i bygningen.

Symmetrien i konstruktionen manglede, og ved at fjerne tårnet har vi løst problemet en gang for alle. Som man ser af billedet, så er det en meget mere elegant løsning, og stod det til os, så røg samtlige tårne i København på sigt!

Har man sagt a, så må man også sige b, så jeg frygter at vi inden for ganske få år, får et tårnløst København.

Murerlauget M. Ørtel og sten, har fået tårnet foræret, med den klausul, at de lover at opføre det andetsteds. Murermester Jessen har flere ideer på bedding, og løfter sløret en anelse, for en intet mindre end genial plan! ifølge ham selv..

Vi vil jo ikke støde folk på albuerne, så tårnet får nok ikke lov at blive rejst i et villakvarter, men til gengæld vil det givet være en mageløs monolitisk struktur, som med lidt snilde ville kunne stå, hvor Frihedsstøtten står i dag. Frihedsstøtten vil i stedet blive flyttet ind i Tivoli, hvor den vil kunne bruges som udsigtspunkt over København og omegn. Frank Jensen, der åbenlys var rørt til tårer ved Murermesterens bevingede ord, saluterede med 12 flasker årgangs Champagne til 4500,- kr. stykket..

For os der er historisk interesserede, var det en sorgens dag, da de sidste murbrokker blev kørt væk i en trillebør fra det lokale byggemarked. Til gengæld må vi glæde os over, at tårnet vil eksistere i en anden konfiguration i årene fremover, også selvom de første mange meter af tårnet vil stå 15 meter under jorden. Det er for at skabe flere og bedre parkerings muligheder, hvilket København i den grad mangler.. Spændende!

Kilde. Rans Lirpa

Town Hall Square in Copenhagen

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Så kom turen til Københavns rådhus

 1. Jo da ! Nu også dette ! Ham `Rans Lirpa`, der har forfattet artiklen, har sandelig haft travlt i år….

  Seasons greetings. M.v.h. gb………

  1. Sørgeligt at de har valgt at fjerne tårnet, til fordel for nogle parkeringspladser 🙁 Men må indrømme, at det pynter at det er væk, nu.

   Mvh.
   Looflirpa 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.