Makrotur i solskinnet med 20 mm mellemring

Af Michael Bonnevie

 

Sidste år købte jeg et Mcoplus mellem rings sæt, og det har ikke været luftet det helt store, udover lidt tutorials mv.

Forleden satte jeg en 20 mm mellemring imellem mit 105 mm sigma makrooptik, og mit Nikon D600, for at se hvad der kunne komme ud af det.

Jeg skyder som regel ikke makro med flash, så jeg tænkte at jeg hellere måtte sætte kameraet op til noget, der ville sikre mig billeder der ikke var rystede. Man kan ikke være sikker på skarpe billeder når man skyder makro, men rysteriet kan holdes nede, ved hurtige lukkertider. Jeg valgte 1 opsætning til alle billederne i serien, og sørgede for at tage rigeligt med billeder, for senere at kunne udvælge de skarpeste.

Lukkertid 1/800, ISO 400 og kameraet sat på S (Shutter), ville sikre mig en god lukkertid, og rimelige Blændetal..

makro-med-extensionring-29

Når man skyder bier, sommerfugle, hvepse mv. så er det vigtigt, at øjnene på objekterne er skarpe! Det kan være lidt af et kunststykke at ramme plet, men hvis man sætter kameraet op til kontinuerlig fokus, så vil autofokus hele tiden køre, så man kan få skarpe billeder i kassen. Det er dog lettere sagt end gjort! 5-8 billeder ud af 10 skal kasseres efterfølgende, da skarpheds planet lige ligger en millimeter eller 2 ved siden af..

Hvor meget mellem ringen har givet, er svært at svare på? da jeg ikke har noget at sammenligne med. Næste gang vil jeg give den ekstra gas, og sætte et par mellem ringe sammen, -og så burde man kunne se en forskel.

makro-med-extensionring-28

Det var en rigtig god øvelse, nu da der er gået noget tid siden sidst..

Ps. nogle af billeder er cropped (beskåret). De er ikke et udtryk for hvor tæt på man kommer med mellem ringe!

makro-med-extensionring-9

makro-med-extensionring-14

makro-med-extensionring-25

 

 

Relaterede fotos:

One thought on “Makrotur i solskinnet med 20 mm mellemring

  1. Fantastiske, dejlige Billeder, Farveægte, Skarpe og taget så man (jeg), totalt bjergtaget klikker på det ene efter det andet, og næsten er skuffet når man når nr. 30…..
    Tak skal du have Admin for en dejlig reminder om Natur, i fuld udfoldelse, på Makroplan………
    M.v.h. gb……………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.