april 24, 2024

I sne står urt og busk i skjul . . . . .

Af LSC

 

I en lidt filosofisk stund den anden dag kom jeg i tanker om denne smukke vise, som er skrevet af B.S.Ingemann i 1831, og fik melodi af J.P.E.Hartmann i 1866; – –

I sne står urt og busk i skjul,
det er så koldt derude,
dog synger der en lille fugl
på kvist ved frosne rude.

Giv tid! giv tid! – den nynner glad
og ryster de små vinger, –
giv tid! og hver en kvist får blad,
giv tid! – hver blomst udspringer.

Giv tid! og livets træ bli’r grønt,
må frosten det end kue,
giv tid! og hvad du drømte skønt,
du skal i sandhed skue.

Giv tid! og åndens vinterblund
skal fly for herlig sommer,
giv tid, og bi på herrens stund,
– hans skønhedsrige kommer.

‘ – – og ja, jeg indrømmer, at når jeg kigger ud af mit vindue, så er der lige nu ingen sne, som “urt og busk” kan stå i skjul i. Men den kan jo snart komme; og idet jeg gjorde den erkendelse, kom jeg til at tænke på mit elskede fotoarkiv. – Hvor er jeg glad for, at jeg har det nu her i min “tilværelses aften”, da jeg ikke mere orker at tage ud “i al slags vejr” for at forevige vores dejlige natur; – joh, den natur, som tilbyder os de smukkeste scenerier også i “slet vejr”, som mange vil kalde det; hvorfor de holder sig langt væk derfra – inden døre! Ja, men ret skal være ret, jeg forstår det godt: Det kræver da en indsats at begive sig ud i et vintervejr, som det var, da jeg dengang tog disse fotos.

Nuvel, her vil jeg dele disse mine billeder og de deraf følgende tanker, som kom til mig, med dig, som læser dette indlæg.

Billederne er “old”-gamle – nemlig fra 1960; – joh, jo de er optaget dengang i ungdommens dage på et tidspnkt, da nogle velvoksne snestorme “landede” i København – og de er i sort/hvid.

Billede 1: Parken ved Frederiksberg Slot.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Parken ved Frederiksberg Slot. Foto af LSC

Billede 2: Villavej ved Gammel Carlsberg

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Villavej ved Gammel Carlsberg. Foto af LSC

Billede 3: Rektorparken.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Rektorparken. Foto af LSC

M.v.h. – og god vinter!

LSC

Relaterede fotos:

LSC

Blandt mange aktiviteter er, at jeg skriver noveller, som jeg udgiver på forlaget SAXO.com som "e-bøger". Jeg kalder dem "hurtig"-noveller, fordi de kan læses helt til ende på meget kort tid, men alligevel indeholder både spænding og overraskelse. Jeg skriver under forfatternavnet: "Leif Antskov"; og mine hidtidige udgivelser kan ses på dette link: leifantskov Vigtigt! - Når du har kigget på Leif Antskovs hjemmeside, og vil tilbage her til "Gamle Dage"-sitet, gør du det ved at klikke på venstre-pilen oppe i skærmbilledets øverste venstre side!

View all posts by LSC →

3 thoughts on “I sne står urt og busk i skjul . . . . .

  1. Giv Tid Giv Tid…..Kan det overhovedet siges mere klart, en Vise der til fulde opsumere vores tilværelse, med årstidernes skifen, skrevet af B. S. Ingemann og Sunget med Hartmanns Melodi, fra den tidlige Skoletid lige siden. Indeholdende længslen efter Foråret, med den livgivende Sol, portrætteret ved den lille Fugl, der ligesom vi andre strider os igennem Vinteren med det Lysende Grønne og Livgivende Forår forude.
    En dejloig påmindelse L.S.C., suppleret med rigtigt gode Vinter Billeder i Sort Hvid, der om noget minder os om Nutiden, tiden vi befinder os i lige nå, hvor vi venter på Julen, Nytåret og Sneen………… Tak !!!!!!

    M.v.h. gb…….

  2. Skulle man nogensinde være i tvivl om melodien ? En rigtig god ide at downloade indspilningen fra D.R., Pigekoret har vi jo kendt fra tidernes morgen og er bestemt et genhør værd, suppleret med lækre Vinterbilleder i Videoen ……

    Tak for sangen. M.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.