maj 27, 2024

Vinterhumør

Af LSC

 

Vintertid! – Er kulde og mørke, – som dog samtidig rummer varsler om, at ny varme og nyt lys ligger og venter! – skjult derude i naturen, og:

’ – –  venter på at komme til !!

Når man sådan lige kaster de første blikke på sine vinterfotos, kunne man godt komme i et trist og bedrøveligt humør. – – Men, næh, nej!

Det vil jeg ikke. For (især) når man, som jeg, er kommet op i årene og har oplevet lidt af hvert, så er det vigtigt i helheden af ”dagens” oplevelser at udskille de gode og positive elementer, og så dvæle ved dem, – i det mindste for en stund!

’ – – og det har jeg gjort ved nogle af mine fotos, som jeg har taget af vinteren i Danmark. Jeg har her valgt situationer, som jeg så engang. Iskolde vinterscener er de umiddelbart – uuha! – og dog kan der i dem findes varsler om, at dette vil forandres. – Joh! Trods isnende kulde ser jeg også løfter om ny ”varme” og fremtid. Selv midt i sådan et miljø er det – som oftest – muligt at finde noget oplivende. Se for eksempel, hvordan lyset fra en lavtstående sol kan mildne det hårde vinterlandskab, så det bliver venligt; eller tænk over, hvordan de ”nedfrosne” træer næsten kan komme til at se glade og forventningsfulde ud, hvis du tænker på, at når de står der kolde og helt uden deres løvpragt, så er det jo netop fordi de er gået i en – livsbevarende – beskyttelse; – ja så de snart atter kan ”bryde ud” i en ny livsglæde.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

’ – – og derved kan – i hvert fald jeg – godt nyde billederne, og ”varme mig, og mine tanker” ved at betragte dem. Måske kan du også det. Tja, prøv. Det er rigtigt godt, når det lykkes. Jeg har taget dem på vidt forskellige steder i Danmark.

´- – ja, og i denne sammenhæng er der ingen forskel på ”gamle dage” og ”nu”. De fotos, som jeg tog dengang, da jeg var i tyverne, leverer helt det samme stof til tanker og – – – livsglæde? – -, som var de taget forleden dag. Er det ikke rigtigt?

LSC

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Relaterede fotos:

LSC

Blandt mange aktiviteter er, at jeg skriver noveller, som jeg udgiver på forlaget SAXO.com som "e-bøger". Jeg kalder dem "hurtig"-noveller, fordi de kan læses helt til ende på meget kort tid, men alligevel indeholder både spænding og overraskelse. Jeg skriver under forfatternavnet: "Leif Antskov"; og mine hidtidige udgivelser kan ses på dette link: leifantskov Vigtigt! - Når du har kigget på Leif Antskovs hjemmeside, og vil tilbage her til "Gamle Dage"-sitet, gør du det ved at klikke på venstre-pilen oppe i skærmbilledets øverste venstre side!

View all posts by LSC →

3 thoughts on “Vinterhumør

 1. Jeg er en af dem som typisk aldrig bliver deprimeret over vinterens kommen, og deraf de kolde og mørke dage. Jeg nyder sneen, når den er der, og kan sagtens finde glæde i andet end sol og sommer. Jeg glæder mig selvf. til forårets komme, og de varmere dage, men alle 4 årstider har noget godt at byde på, og man burde værdsætte alle dage lige højt

  Jeg nyder billederne, og kan genkende de fleste scenerier, også selvom mange årtier er gået siden de blev skudt

 2. flotte vinterbilleder, dejlig stemningsfotos-især mit “gamle” kvarter gråbrødre torv hvor jeg
  har tilbrage meget af min barndom da mine forældre havde hobbyforretning i løvstræde.

 3. I dag er det Lørdag d.9./2. det herrens år 2013, jeg kigger ud af mit vindue, med Øresund på den ene side og Bellahøj på den anden, og, helt ærligt, det er Vinter udenfor, Sneen ligger i et fint lag og Temperaturen sniger sig rundt omkring de to til fire graders Frost. Det er som at se dine Vinterbilleder LSC. Mørket falder på nu men Landskabet bliver ikke mørkt på samme måde som sædvanligt, Sneen ligger på samtlige hustage og giver denne helt specielle stemning, dette Grå Tusmørke, med en Blygrå Himmel over, som kun opleves om Vinteren og som i tur stemmer Sindet til ro og meditation, over det livgivende Danske Vejr, vores Kystklima der til alle tider veksler, og aldrig giver os sikkerhed for Vejret i næste uge……..
  Pragtfulgt, Koldt, Fedtet og Glat, vi glæder os til Sommer…………..
  M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.