Af LSC

 

Ikke så sjældent passerer nogle oplevelser hurtigt gennem hovedet på os, – helt uden anledning tilsyneladende. Sådan er det i hvert fald for mig; og ved du hvad?  Jeg finder ofte, at disse små glimt fra forgangne dage er de mest oplivende – og glade!

Jeg ved i grunden ikke hvorfor, det er sådan.  Men det er jo faktisk også ligegyldigt, når bare man hygger sig / ”varmer” sig ved det. Er det ikke rigtigt?

’ – – og sådan et ”små glimt” vil jeg lige give dig her:

”Fiolstræde i København” – var det, som her den anden dag fløj forbi mit indre blik, – i et vue fra dagene, da denne gamle københavner-gade blev ”af bilificeret”, eller – sagt på mere almindelig dansk: ”blev gågade”!

Ved en neddykning i mit fotoarkiv fandt jeg to gamle lysbilleder af Fiolstræde; – det første et par dage før trafik-omlægningen i april 1968, og det andet et par dage efter begivenheden. Læg mærke til på ”efter”-fotoet, at gaden som sådan er fuldstændig uændret i forhold til før; blot er den kørende trafik væk, og fodgængerne har nu både fortove og kørebanen til deres rådighed. Først senere kom der ny belægning til erstatning for den gamle kørebane-asfalt og kantstenene.

Før indvielsen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter indvielsen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Relaterede fotos: