maj 20, 2024

Gågade-glimt

Af LSC

 

Ikke så sjældent passerer nogle oplevelser hurtigt gennem hovedet på os, – helt uden anledning tilsyneladende. Sådan er det i hvert fald for mig; og ved du hvad?  Jeg finder ofte, at disse små glimt fra forgangne dage er de mest oplivende – og glade!

Jeg ved i grunden ikke hvorfor, det er sådan.  Men det er jo faktisk også ligegyldigt, når bare man hygger sig / ”varmer” sig ved det. Er det ikke rigtigt?

’ – – og sådan et ”små glimt” vil jeg lige give dig her:

”Fiolstræde i København” – var det, som her den anden dag fløj forbi mit indre blik, – i et vue fra dagene, da denne gamle københavner-gade blev ”af bilificeret”, eller – sagt på mere almindelig dansk: ”blev gågade”!

Ved en neddykning i mit fotoarkiv fandt jeg to gamle lysbilleder af Fiolstræde; – det første et par dage før trafik-omlægningen i april 1968, og det andet et par dage efter begivenheden. Læg mærke til på ”efter”-fotoet, at gaden som sådan er fuldstændig uændret i forhold til før; blot er den kørende trafik væk, og fodgængerne har nu både fortove og kørebanen til deres rådighed. Først senere kom der ny belægning til erstatning for den gamle kørebane-asfalt og kantstenene.

Før indvielsen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter indvielsen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Relaterede fotos:

LSC

Blandt mange aktiviteter er, at jeg skriver noveller, som jeg udgiver på forlaget SAXO.com som "e-bøger". Jeg kalder dem "hurtig"-noveller, fordi de kan læses helt til ende på meget kort tid, men alligevel indeholder både spænding og overraskelse. Jeg skriver under forfatternavnet: "Leif Antskov"; og mine hidtidige udgivelser kan ses på dette link: leifantskov Vigtigt! - Når du har kigget på Leif Antskovs hjemmeside, og vil tilbage her til "Gamle Dage"-sitet, gør du det ved at klikke på venstre-pilen oppe i skærmbilledets øverste venstre side!

View all posts by LSC →

3 thoughts on “Gågade-glimt

 1. Nostalgien længe leve………..
  Vi kigger på `Gamle Dage`og nyder gensyn med det der var engang, `nyder` at genkende og se hvad `moderne` tider gør og har gjort, ved vores by og hele tiden gør ved den. Den tryghed, der er ved at genkende det man kender så godt, selv om der er sket ændringer, giver netop følelsen af, at høre til og at være en del af det samfund man har slået sine folder i, stadig kan gå på opdagelse i og føle sig i samklang med. Det er så hyggeligt derude, hvis man selv er indstillet på at se og opleve, lade det synke ind, Synsindtryk, Lyde, Lugte, Mennesker, Påklædning, Miljøer, Busser, Biler, Cykler, Nye Belægninger, Bygninger, Fasader, Gys over nye Byggerier, Gys over `ødeløggende` årelange forbedringsarbejder, Sorg over Nedrivninger af hvad man selv syntes var Bevaringsværdigt, ikke mindst Genkendelsen og Minderne, om hvordan det var….
  Tak LSC, selv sidder jeg nu med min P.C.er, har lige set på art.(her), omkring udviklingen indenfor det felt (med misundelse over ikke at have fulgt med fra begyndelsen), Kigger på mine Bank Statements, Aviserne på Nettet, min Mail boks og tænker på om min Håndskrift holder til yderligere udvikling og Teknologi !!!
  M.v.h. gb.

 2. O`Kay :
  Det var nu heller ikke alt der var lige kønt i `Gamle Dage`, ved nærmere eftertanke heller ikke min Håndskrift, så vidt jeg husker var min oprindelige Skråskrift flot og flydende, jeg misundte min Morfars flotte `Svung` og beundringsværdige Billedskrift, min skrift blev ødelagt i 5. Klasse, da vi skulle lære at bruge Formskrift, forfra igen,med Bogstavtegning, Igen, Moderne tider, dette dog på et mindre udviklingstrin !!!!!
  M.v.h. gb.

 3. Vi er helt enige om – GB, at vi ældre i al vores fokusering på og trøst i at dvæle ved de gode svundne tider skal huske, at ikke alt dengang var godt. Nej, for så sandelig har nutidens mange landvindinger – såvel teknologiske som humanistiske – givet os mange fordele, – og vel dermed også glæder. Men i overensstemmelse med dette, mener jeg, at vi bevidst i vores alder skal holde fast i at glæde os over det, som vi husker som godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.