Af Michael Bonnevie

 

Da jeg en del gange har været inde på Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkivs hjemmeside og finde billeder og materiale til min egen side, omkring Islands brygge, så er interessen for foreningen blevet vakt, og jeg tog igår turen til Bryggen, for at se hvad det er de går og roder med.

Link til foreningens hjemmeside Bryggens lokalhistorie

Jeg har på mine utallige Bryggeture, set en “forladt” togvogn stå på kajen til venstre for medborgerhuset, og har egentlig ikke tænkt så meget over hvorfor den stod der, andet end for syns skyld. Det viser sig at det er et af de steder foreningen holder til.

Jeg faldt i tale med foreningens formand, -Sussie Paddison, og fik mod på selv at blive medlem. Det koster 100,- for et år, så det er jo ikke den store udgift..

Inde i togvognen hænger der et væld af gamle billeder fra Bryggen, og det er virkelig kræs for en nostalgiker som jeg.

p1010521

Da jeg var dernede, havde de en quiz kørende omkring forskellige ting i Bryggens historie, såsom da Langebro blev bombet. Jeg kender historierne, men årstallene kniber det med. Det endte med at jeg ikke fik udfyldt spørgeskemaet..

Sussie har skrevet en fantastisk bog omkring Islands brygge, som hedder Bryggen-Den glemte bydel. Den er sprængfyldt med billeder og baggrundsstof omkring Bryggen og dens historie. Jeg måtte self. have et eksemplar:-)

Bryggen-den glemte bydel

Link til bogen Bryggen-Den glemte bydel

Derudover købte jeg en serie herlige postkort for en 20-er.

Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv på Islands Brygge

Billede 1 af 10

Islands Brygges Lokalhistoriske forening:Foto af Michael Bonnevie

Relaterede fotos: