{"id":8167,"date":"2015-04-05T16:43:35","date_gmt":"2015-04-05T14:43:35","guid":{"rendered":"http:\/\/www.gamle-dage.dk\/blog\/?p=8167"},"modified":"2023-04-07T11:20:20","modified_gmt":"2023-04-07T09:20:20","slug":"madmarked-i-koedbyen-ved-halmtorvet","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.gamle-dage.dk\/2015\/04\/05\/madmarked-i-koedbyen-ved-halmtorvet\/","title":{"rendered":"Madmarked i k\u00f8dbyen ved Halmtorvet"},"content":{"rendered":"

Af Michael Bonnevie<\/em><\/p>\n

 <\/p>\n

Det nye madmarked i K\u00f8dbyen \u00e5bnede i g\u00e5r d. 4-4-2015, s\u00e5 jeg satte ud for at se markedet, -trods en dunkende tand og begyndende halsbet\u00e6ndelse.<\/h3>\n

Vejret var fremragende, s\u00e5 det var bare om at komme afsted.<\/p>\n

\"koedbyen-madmarked-1\"<\/p>\n

\"koedbyen-madmarked-27\"<\/p>\n

Markedet \u00e5bnede kl. 10, og jeg var fremme i K\u00f8dbyen ca. kl. 11, og allerede der kunne jeg se, at markedet nok skal blive en succes. Der var stuvende fuldt, og p\u00e5 spisepladserne i midten af marked, var det vist meget sv\u00e6rt at f\u00e5 sig en siddeplads.<\/p>\n

\"koedbyen-madmarked-9\"<\/p>\n

Det var en forn\u00f8jelse at se madmarkedet, og n\u00e5r det f\u00f8rst bliver varmere, og folkem\u00e6ngden aftager en anelse, s\u00e5 er det et rigtig fint sted at tage hen og nyde lidt mad og drikke, og den fine stemning.<\/p>\n

Efter en lille times tid i folkem\u00e6ngden p\u00e5 markedet, var det tid til at komme hjemad igen.<\/p>\n

\"koedbyen-madmarked-11\"<\/p>\n

\"koedbyen-madmarked-23\"<\/p>\n

Fra vesterbrolokaludvalg.kk.dk<\/p>\n

De kommende to \u00e5r vil der i sommerperioden fra april til september blive holdt madmarked i K\u00f8dbyen minimum hver l\u00f8rdag. Der bliver 70 stadepladser med b\u00e5de hjemmelavet mad og friske r\u00e5varer, ligesom der bliver mulighed for at spise frokost p\u00e5 markedet. Det f\u00f8rste marked afholdes l\u00f8rdag den 4. april.<\/p>\n

Markedet vil v\u00e6re meget folkeligt og have b\u00e5de skiftende og faste stadeholdere, ligesom overd\u00e6kningen med teltdug, parasoller, osv. vil variere. Overborgmester Frank Jensen gl\u00e6der sig over, at der kommer endnu mere gang i den positive udvikling af K\u00f8dbyen:<\/p><\/blockquote>\n

\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n

\u201dK\u00f8dbyen vil summe af endnu mere liv i weekenderne i sommerhalv\u00e5ret, n\u00e5r k\u00f8benhavnere og turister l\u00e6gger vejen forbi for at k\u00f8be madvarer og nyde stemningen p\u00e5 K\u00f8benhavns nye, udend\u00f8rs madmarked. Med markedet viser vi omverdenen, at man nu midt i K\u00f8benhavn kan opleve et \u00e6gte, udend\u00f8rs madmarked med masser af dufte, smage og aktivitet. Dermed supplerer det nye madmarked Torvehallerne og er med til at l\u00f8fte fort\u00e6llingen om K\u00f8dbyen og K\u00f8benhavn som en vigtig og sp\u00e6ndende mad by.\u201d<\/p>\n

Madmarkedet i K\u00f8dbyen holdes i 2015 hver l\u00f8rdag fra den 4. april til og med l\u00f8rdag den 26. september. Som udgangspunkt holdes der ogs\u00e5 hver m\u00e5ned et s\u00f8ndagsmarked, med skiftende temaer, ligesom det forventes, at der uden for s\u00e6sonen vil kunne afholdes et m\u00e5nedligt marked, f.eks. i forbindelse med julen.<\/p><\/blockquote>\n

Om K\u00f8dbyen fra k\u00f8dbyen.dk<\/p>\n

K\u00f8dbyen ligger p\u00e5 Vesterbro i hjertet af K\u00f8benhavn mellem Hovedbaneg\u00e5rden, Dybb\u00f8lsbro, Skelb\u00e6kgade og Halmtorvet. Omr\u00e5det er delt op i Den Brune og Den Hvide K\u00f8dby. F\u00f8rstn\u00e6vnte blev opf\u00f8rt omkring \u00e5r 1900 og godt 30 \u00e5r senere kom Den Hvide K\u00f8dby. Navnene henviser til farverne p\u00e5 bygningerne. I dag kender de fleste Den Brune K\u00f8dby som omr\u00e5det omkring \u00d8ksnehallen, mens DGI-byen og Den Hvide K\u00f8dby d\u00e6kker omr\u00e5det omkring Fl\u00e6sketorvet og adgangs gaderne dertil.<\/p>\n

I 1995 blev K\u00f8dbyen fredet af Kulturstyrelsen som vurderede, at omr\u00e5det er et bevaringsv\u00e6rdigt industriminde. Dette er blandt andet med til at sikre, at arkitekt Poul Hols\u00f8es funktionalistiske arkitektur i Den Hvide K\u00f8dby bliver bevaret.<\/p>\n

Oprindeligt var K\u00f8dbyen et sted for f\u00f8devarevirksomheder, hvor slagtedyr blev k\u00f8bt, solgt og k\u00f8det forarbejdet. Man finder stadig f\u00f8devarevirksomheder i K\u00f8dbyen anno 2014, men disse arbejder side om side med en r\u00e6kke kreative erhverv som arkitekt- og designvirksomheder, fotografer, restauranter og barer, engros virksomheder, v\u00e6rksteder, gallerier mv. I 2014 er K\u00f8dbyen et miks af st\u00f8rre og mindre virksomheder, der alle bidraget til at g\u00f8re omr\u00e5det helt unikt<\/p><\/blockquote>\n<\/article>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/section>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n