Kommentarer til: Tur til Urbanplanen 2020 https://www.gamle-dage.dk/2020/03/15/tur-til-urbanplanen-2020/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Wed, 14 Sep 2022 09:16:36 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2020/03/15/tur-til-urbanplanen-2020/comment-page-1/#comment-4054 Mon, 16 Mar 2020 07:31:08 +0000 https://www.gamle-dage.dk/?p=27014#comment-4054 Tilbage til Fremtiden !
Hvordan skal det udtrykkes ? At komme tilbage uden at kunne genkende andet end Marken, foran det navnkundige Rækkehus der visioniserede fremtiden for min lille udflytter familie, Kone og fire Børn, der rejste fra en to og enhalv værelses lejlighed på Islands Brygge, ud til Overborgmester Urban Hansens Drømmesyn, Urban Planen, der den gang rummede alt det en Børnefamilie af Arbejder Klassen kunne drømme om, et Rækkerhus, Almennyttigt, til Leje med Moderne Faciliteter, en lille Forhave, Hovedindgang med egen Låge (selvbygget), Flisegang og Haveskur, to Etager med Gæstetoilet i Stuen ved Entreen, Dejligt moderne Køkken med Komfur og en mindre Spisestuen foran Køkkenet, Trappe til første Sal og en dejlig Stue med udgang til Haven. 1. Sal indeholdt tre Værelser od et stort BDeværelse med Badekar. Alt i alt, rent luksus, dyrt men til en Pris der kunne betales ! Og endog Parkeringspladser, der dog i de første årstid halvtomme hen !
Et vederkvægende gensyn med et område, der siden de hedengangne halvfjerdsere, med Arbejdernes indflytning,har gennemgået så ufatteligt meget, Hærværk og Vandalisme og endog en Forråelse, der i tur har medført Halvhjertede fornyelser gennem årene, for at tage højde for den nye Beboer Sammensætning. Tagkonstruktioner der blev Utætte, Butiks Centret der blev hærget og lignende ting der gennemsyrede og ødelagde Drømmen for den Danske Arbejderklasse, stedet der blev berømmet i tiden for at tilbyde Arbejderne den Socialistiske Drøm, udtænkt af Overborgmesteren! Må det genopstå, vil være mit største ønske !!!
M.v.h. Gb……

]]>