Kommentarer til: Danmark er atter frit https://www.gamle-dage.dk/2018/04/11/danmark-er-atter-frit/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Fri, 10 Mar 2023 11:54:45 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2018/04/11/danmark-er-atter-frit/comment-page-1/#comment-3895 Thu, 12 Apr 2018 07:59:33 +0000 http://www.gamle-dage.dk/?p=11097#comment-3895 Måtte tilbage til Admin`s indlag `Fra undertrykkelse til Befrielse nr. 1. og 2 og indsnuse stemningen igen-igen, synke et par gange, genopleve mine minder og bevæge mig tilbage, gennem det mange år siden da og alle de oplevelser og tiltag et liv byder på gennem årene forløbet….
Nationaltidene og Berlingske med deres forsider, Lørdag d.5. Maj 1945 siger vel det hele, euforien og glæden der kom til udtryk i Befolkningen efter de 5 Forbandede År, manifesterede sig i ubeskrivelige glædesscener overalt i landet, og dagen bliver stadig fejret med Lys i Vinduerne og Frihedsbudskabet oplæst igen, nu så mange år efter.
En god ven af mig som jeg talte med i morges, havde været hos Slesvigske Fodregiment d. 9. April i år, for at være med til Paraderne der mindedes deres faldne ved Tyskernes indtrængen i landet, De mindes og Ære med stolthed den Modstand de få satte i stand mod overmagten, da Tyskerne rullede ind over Grænsen………
Vel tales der om at årene er gået, og nu måtte det måske være ved at være nok med nostalgien. Men vi alle som Danskere, Unge og specielt Ældre og Gamle der stadig har minderne fra Familierne, samt de skæbner Besættelsen medførte for os som et Folk, Danskere, også Nationalismen der blomstrede og grundlagde og befæstede Velfærdsstaten mod Neo Liberalismen, og Globaliseringen på tværs af Kulturer, der syntes at være tidens mantra i mange kredse, får i alle tilfælde mig til at tænke, tænke tilbage, og takke for medier som Gamle-Dage der hæger om Nationalstaten og Velfærden vi som Folk har opnået……….
Tak Admin, M.v.h. gb………….

]]>