Kommentarer til: Strandengen på amager fælled https://www.gamle-dage.dk/2017/07/15/strandengen-paa-amager-faelled/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Wed, 14 Sep 2022 09:22:22 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2017/07/15/strandengen-paa-amager-faelled/comment-page-1/#comment-3827 Sun, 16 Jul 2017 06:32:27 +0000 http://www.gamle-dage.dk/?p=10228#comment-3827 Med Rødderne solidt plantet på Islands Brygge og med Bedsteforældrenes Parcel have på Kongelundsvej, på langs med Slusevej, med Bedstefar`s Jordbær dyrkning bag foreningen, på Fælleden, på langs med den Murede Afvandings Kanal, langs Kongelundsvej, bag et par hundrede meter med Huse og Haver. Med Skolegang på Amagerbro Skolen på Amager fælledvej og den daglige vandring til Skolen, over Fælleden, på Skolestien, den nuværende forlængelse af Njalsgade på langs med Artellerivejens Kaserne,eller Cykel turen ind til Skolen fra Haven, 4-5- kilometer, eller som ganske ung og Nygift, med Kolonihave bag Politi Skolen på Artellerivej, med 3-4- Adresser på Bryggen i bagagen og en senere udflytning til Urban Planens Rækkehuse på Røde Mellemvej, tør jeg påstå at være bekendt med Amager Fælled, som den oprindelig var afgrænset,
At jeg så også er kommet på Skydebanerne som Hjemmeværnsmand og Skydeinstruktør, sætter mit kendskab til den samlede Fælled i et større perspektiv, og mine følelser for udbygningen med Metro og Bebyggelser, også netop i det samme dilemma !
Strandengene ! Den sidste rest af uberørt Natur der stadig er tilgængeligt for almindelige Københavnere. Et vildt og Jomfrueligt stykke Natur, er nu også udlagt til Bebyggelse, et stykke af den sidste rest af den oprindelige Fælled, det stykke Natur der giver den efterhånden voldsomme Udbygning af det stykke Amager en rest af Luft ! ! !
Stor tak til Admin for opfølgningen på Historien og de dejlige Billedreportager……….
M.v.h. gb……….

]]>