Kommentarer til: I al sin glans nu stråler solen https://www.gamle-dage.dk/2016/01/15/i-al-sin-glans-nu-straaler-solen/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Tue, 21 Mar 2023 10:32:10 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: LSC https://www.gamle-dage.dk/2016/01/15/i-al-sin-glans-nu-straaler-solen/comment-page-1/#comment-3580 Sat, 30 Jan 2016 11:01:13 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=9370#comment-3580 Som svar til gb.

Kære GB

Det er altid med glæde, at jeg læser dine opfølgende kommentarer til mine indlæg her i “Gamle Dage”. Jo, fordi jeg fornemmer, at vi har en hel del tilfældes i vores syn på – og oplevelse af – vores tilværelse; – også udover, at vi begge er tildelt samme alder, forstår jeg. I skrivende stund hedder denne for mit vedkommende ca. 72½.

Derfor: Tak for dit svar på dette indlæg om solens strålende lys; – ja, og for alle dine tidligere svar.

LSC

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2016/01/15/i-al-sin-glans-nu-straaler-solen/comment-page-1/#comment-3541 Sat, 16 Jan 2016 09:10:48 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=9370#comment-3541 Kære LSC :

Du gør dig Tanker, jeg følger dig. Du bringer en smuk Salme op, der stemmer overens med din oplevelse af `Sol Opgangen` hin morgen,
du reflekterer over Alder ! Du gør dig tanker ! Jeg følger dig ! Vi er jævnaldrende og i vores `bedste` Alder, vi har Levet og Oplevet, vi har råd til at reflektere over Livet, vi har været `Der`, vi har prøvet det, noget har gjort ondt men de gode minder har vi stadig og for de fleste er de gode minder stadig i overtal og mange flere venter !!!

Episoder og tilskikkelser Livet igennem, former os og giver os netop de øjeblikke ( Momenter), hvor korte de end er, ( den første Sol`s Stråler gennem en skydækket Himmel), de øjeblikke der gør Livet værd at Leve, de øjeblikke, de øjeblikke hvor Sindet stemmes til ro og refleksionerne over Livets tilskikkelser fortoner sig og freden sænker sig omkring os i vores lille verden,

Du reciterer N.F.S. Grundtvig, vores store Tænker, der til alle tider har fået os til at tænke over livet og de hændelser og tanker vi alle gør os. selv I dag er han også Politisk relevant, set i lyset de hændelser vi ser omkring os, Han skrev :

Til et Folk de alle hører
som sig regne selv dertil
har for Modersmålet Øre
har for Fædrelandet ild
resten selv som Dragedukker
sig for Folket udelukker
Lyse selv sig ud af Æt
Nægte selv sig Indfødsret………

Jeg genlæser Salmen og ser `Hans` dybere indsigt, fornemmer hans stemning og Skutter mig, i Tanker om at det Fremtiden måske eller måske ikke bringer, selv om det i øjeblikket er Knag Koldt og Overskyet, så er Fremtiden igen på vej med sine Lyse øjeblikke og når jeg tænker på udviklingen fra mine Bedsteforældres til til i dag, så har både du og jeg været heldige……… Bare et par Tanker der løb løbsk………..

M.v.h. gb…………..

]]>