Kommentarer til: Et hus i Ryesgade https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Tue, 21 Mar 2023 10:45:53 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: Poul Sørensen https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/comment-page-1/#comment-3595 Thu, 04 Feb 2016 10:00:46 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=8944#comment-3595 Som svar til LSC.

Hej lsc
Nu er det jo ikke alle, der bare siger tja. I f.eks Helsingørs byråd valgte man at gøre noget ved sagen på gågaden.
Der er således regler for, hvordan facaderne må fremstå. Derfor er facadeskilte o. lign. meget diskrete, hvilket får de gamle huse
til at fremstå som en mere harmonisk perlerække.
Der er også regler for, hvordan en forretnings udendørsudstilling må fremstå. Personligt har jeg ikke noget imod, at en
forretning stiller varer ud på en gågade, men herinde i det overbefolkede København har det taget overhånd. Det er jo
nærmest sydlandske tilstande med alt det man skal kæmpe sig forbi på de offentlige fortove. Uanset hvilken slags detailbutik,
skal de have en masse kasser og stativer stående udenfor anbragt på tilfældige stole og natborde. Det er sgutte kønt.
Når man benytter de offentlige fortove til reklameplads eller varer skal man betale kommunen et vist beløb pr. kvm., men
jeg tvivler stærkt på, at det er alle handlende der overholder dette “Går den, så går den”.

Flere fotos, tak.
Venligst Poul

]]>
Af: LSC https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/comment-page-1/#comment-3591 Wed, 03 Feb 2016 15:51:24 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=8944#comment-3591 Som svar til Poul Sørensen.

Hej Poul.

Ja, du har ganske ret. Man kunne godt udtrykke det sådan, at det prægtige gamle hus i Ryesgade er blevet skåret over. Men, men sådan er det jo nu om dage i vores privat-baserede kapital-, forretnings- og indtjenings-orienterede verden. Det gælder om at skabe overskud på forretnings-drift; og så er der ikke megen plads til at håndhæve forskellige æstetiske værdier – så som smuk og værdig bygningskunst.

Personligt kunne jeg godt ønske, at det var anderledes; – jeg mener: “Lidt mere anerkendelse af “skønheds-værdier”, end vi i dag oplever. Men måske er det mig, som er ved blive gammel; – eller måske FOR gammel til forholdene dagens moderne Danmark? Tja, jeg ved det ikke; og skal ikke gøre mig til dommer over, om “tingene” nu om dage er rigtige. Nej, nej på ingen måde. Fordi måske “Er der noget, som vi ikke ved, og ikke har indsigt i”, som Niels Haugsgaard ofte siger – venligt sarkastisk – i sine shows.

Med hensyn til gadebelægningen derovre: Tja, – som jeg har oplevet den på regnvejrsdage og også på denne dag med meget kraftig regn, virker den ganske sikker at gå på, og ikke mere glat end det altid er i vådt føre.

De tre fotos er som udgangspunkt den samme optagelse, som jeg så har kopieret og indlagt tekst og pile i i to af kopierne. Så nej, nej brug endelig ikke tid på at lede efter “fem fejl” 🙂 . Men jeg forstår godt, at du fik den ide.

M.v.h. LSC

]]>
Af: Poul Sørensen https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/comment-page-1/#comment-3587 Tue, 02 Feb 2016 13:20:23 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=8944#comment-3587 Jeg troede først, at det var Ryesgade, København N, Ø. men der er selvfølgelig mange gader, der er opkaldt efter den norskfødte generalmajor.

Det stak mig straks i øjnene, at den gamle bygning nærmest er skåret over pga. de store firkantede udstillingsvinduer og store
plader med skrift, der er monteret på husmurene, for ikke at tale om de store baldakiner, der rager et godt stykke ud fra bygningen.

Det er den slags facadeudsmykning, der får forfatteren Peter Olesen til at se rødt.

Du har ret i, at folk normalt ikke bøjer nakken tilbage for at se på bygninger i byrummet. Desværre er mange af dem skjult af uskønne
reklamer, så der er ofte ikke meget tilbage at kigge på.

Bliver gadebelægningen ikke meget glat i regnvejr? Det ligner ikke et underlag man skal vove sig ud på med dansesko.

Er de tre fotografier helt ens? Jeg troede, det var ligesom “Find fem fejl” (ha-ha).

Venligst Poul

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/comment-page-1/#comment-3436 Mon, 21 Sep 2015 06:30:08 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=8944#comment-3436 Din overskrift kunne meget vel have været, bag Facaden, for hvad ser vi i virkeligheden når vi færdes i Byerne, vi ser Facader på Butikker og Skiltning, alt efter vores interesse og det vi søger, og mister Sjælen i Byen, livet der er og har været levet i Byen. Vores egen Historie, Historien som er indbygget i Murene vi passerer dagligt, fine konstruktioner ved Vindier og Tage, lavet af Håndværkere gennem generationer, som stadigt er holdbare den dag i dag, med passende vedligeholdelse. Hvis man som du LSC og Admin søger ind bag Skiltningen, ser Vinduer og Tagkonstruktioner, søger ind i Gårde der ikke alid er aflåste, nyder synet af Baggårde der endnu ikke er Saneret, ( de er mange), ser Bindingsværks Huse, Skæve og charmerende, med deres for nutiden manglende pladsforhold, nyder Belægningerne der stadig eksistere rundt omkring, bruger Øjnene og lægger mærke til detaljerne er oplevelserne mangfoldige og givende…….

Tak for en god Øjenåbner, det trænger vi til i en Grå hverdag, en reminderr der får os il at OPLEVE, i virkeligheden er der jo så meget at se, hvis man giver sig tid til at se sig omkring når man færdes……….

M.v.h. gb……….

]]>
Af: admin https://www.gamle-dage.dk/2015/09/20/et-hus-i-ryesgade/comment-page-1/#comment-3434 Sun, 20 Sep 2015 09:44:09 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=8944#comment-3434 Fin observation af vores vaner! Jeg er nok en af dem, som kan finde på at kigge opad også, da der findes et hav af det ‘gamle’ hvis man giver sig tid til at fjerne blikket lidt væk fra øjenhøjde, så at sige..

Jeg har da også lavet et indlæg engang, der vist nok hedder ‘Kig op’ og som tager afsæt i de skjulte skatte i højden.

]]>