Kommentarer til: Mindehøjtidelighed ved Synagogen i Krystalgade https://www.gamle-dage.dk/2015/02/17/mindehoejtidelighed-ved-synagogen-i-krystalgade/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Fri, 07 Apr 2023 09:39:15 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2015/02/17/mindehoejtidelighed-ved-synagogen-i-krystalgade/comment-page-1/#comment-3141 Wed, 18 Feb 2015 08:41:07 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=7136#comment-3141 Minde højtidelighed d.15/2- 2015.

Tanker, tanker, tanker. Den Amerikanske Uafhængigheds Erklæring og Forfatning stadfæster, `Vi er alle født lige` og at `Ytringsfriheden er ukrænkelig` og ikke mindst `Lov Reglerne omkring Trosfriheden` understreger, at disse tanker suppleret med `Danmarks Riges Grundlov`, der essentielt stadfæster de samme Borgerrettigheder, og er grundlaget for vores Demokrati og Politik (Rets Politik), der pålægger os alle nogle simple Leveregler, hvorefter vi har os at rette indenfor Landet`s Grænser, under hensyntagen til ikke mindst `den Danske Kultur`…

Den Danske Kultur er I essensen Europæisk og indenfor vore egne Grænser også mangfoldig, vi er ikke udprægede Nationalister og er blandt de mest integrerede folkeslag i verden, indenfor andre Kulurer, (såvel Religiøse som Sproglige). Men overalt i verden er vi også Danske og respekterede for netop denne egenskab, vi kæmper for Demokratier og mod Undertrykkelser, men kæmper også for retten til at leve og lade leve
overalt i andre kulturer…

Som Admin stadfæster det i sin indledning, var det hjerte gribende, i t.v., at kunne bevidne netop den massive folkelige opbakning, omkring denne manifestation af danskernes følelser, omkring de tragiske skyderier der fandt sted i København, over weekenden d. 13.-14. Februar dette år, må det aldrig komme til at gentage sig.

Kære Admin, lad dine Billeder tale deres sprog, lad stoltheden over vores Nationalitet række ud, lad vores Kultur hjælpe os på vej og række ud, når andre kulturer og Religioner forsøger at påtvinge os deres normer og kulturelle omgangsformer………. Jeg hører for mit indre øre den gamle Arbejdersang `Når jeg ser et Rødt Flag Smælde`, jeg glæder mig usigeligt til Foråret, når når Træerne Grønnes, Blomsterne springer ud og Dannebrog går til tops i Kolonihaverne og foran Villaerne, så kender jeg Danmark igen og kan håbe på en lysere fremtid !!!

M.v.h. gb……

]]>