Kommentarer til: Christiansborg slot https://www.gamle-dage.dk/2014/10/04/christiansborg-slot/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Thu, 13 Apr 2023 10:02:08 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/10/04/christiansborg-slot/comment-page-1/#comment-3075 Tue, 14 Oct 2014 10:00:53 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5986#comment-3075 Ret skal være Ret LSC og du har ret, vores kollektive `falden på halen` overfor det imponerende og storladne, har vel til alle tider været den Glasur vores liv på Jorden har været overtrukket med———- Et Liv der sandt fordydende ikke har været en Dans på Roser for det store flertal af Befolkningen.

Christiansborg symboliserer jo den dag i dag netop dette, Borgen er i dag hjemsted for den moderne Magtelite, ikke Kongehuset, men Politikerne og Højesteret og er som sådan til stadighed en Imponator, ikke bare på baggrund af sine flotte imposante bygninger, men også på baggrund af sit indhold, Magtelitens Hjemsted.

Det er bestemt ikke negativt at have en mening LSC og at gøre sig sine tanker, det gør vi alle, nogle Gyser og andre Glædes ved Borgen og Politiken der bliver ført derfra, det er Demokratiets Højborg, det højt Besungne Velfærds Demokrati, vi i Danmark har Udviklet siden Grundloven og Enevældens Afskaffelse, det Demokrati der har givet os alle Stemmeret, Selvstyrende Kommuner og jeg skal komme efter dig, lige fra Scocial Lovgivningen til Politi og Militær, Skolelovene, Sundhedsvæsenet, Skatteloven, Straffeloven og Infrastrukturen i Danmark, næsten alt er i faste rammer, suppleret med ti-tusindevis af Bilag og rettelser og fortolkninger med Henvisninger. Lovene der i dag er så indviklede at selv højt besungne Advokater kan diskutere Lovens mening.

Jeg er bestemt heller ikke Negativ på Demokratiet`s vegne, MEN, som Flertallet, bruger jeg min Stemmeret, overfor den Elite jeg ønsker skal bestemme Poliikken i Danmark, det er så, desværre, ikke altid at jeg føler at min mening bliver hørt, hvorfor jeg må konstatere, at jeg måske ikke tilhører det Demokratiske Flertal mere, der ønsker at videreføre det `Scociale Demokrati` Grundlagt af Stauning, der har bragt Danmark i den Scociale Føreposition vi i `fortiden` har Brystet os af, men må affinde mig med at Samfundet bliver mere og mere Liberalt styret. Folketinget har udspillet sin Rolle som Diskussions Forun, et Forun Borgerne og Journalisterne kunne frequentere og hente inspiration fra, Politiken i dag føres i Grupper ledet af udpegede Formænd, Grupperne er sammensat efter opnåede Stemmeandele i de forskellige Partier, Gruppernes behandling af Lovforslag foregår i lukkede Fora, og fremsættes herefter til Vedtagelse i Folketinget hvor flertallet jo i forvejen er afgjort.

SÅ, NEGATIV ER JEG heller ikke, MEN MEGET BETÆNKELIG VED FREMIDEN SOM ÆLDRE—GAMMEl OG AFFÆLDIG !!!
Det bliver vi jo alle hvis vi lever længe nok !!!!!!!!

M.v.h. gb.

]]>
Af: LSC https://www.gamle-dage.dk/2014/10/04/christiansborg-slot/comment-page-1/#comment-3073 Mon, 13 Oct 2014 17:40:30 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5986#comment-3073 Jeg deler til fulde denne reportages engagement. Det kommer til udtryk først i form af de gode fotografiske optagelser, men dernæst ved motiv-valgene.

Christiansborg Slot er uafviseligt et storslået skue. Man – og jeg – imponeres spontant af de “store linjer” i slottets arkitektur. Jeg tænker på både slotsbygningen som sådan – eksemplificeret ved denne reportages allerførste billede; – jeg bliver næsten åndeløs; – kollosalt overvældende et skue er det, – synes jeg. Noget lignende – om end i mindre målestok – føler jeg ved synet af billederne fra staldene, – så vel af hestenes domicil / båsene som af guldkareten! – – Joh, jo, fascination, bestemt; – –

‘ – – og så . . . . vent lidt! – – Er det som om en anden fornemmelse forsøger at tage bolig i mig? – – Jeg ved det ikke; – –

‘ – – åh jo, – – nu klares begreberne for mig: Jo, for hør lige: Samtidig med den uafviselige beundring og begejstring for alt dette kæmpemæssige, – det flotte og storladne; – – – så er det jo så sandelig også et billede, et bevis på den ødselshed, på det frås, som de rige, både kongelige og borgerlige havde mulighed for at lægge for dagen dengang; – – tja, alt imens adkillige tusinde almindelige danske borgere ikke havde “til dagen og vejen”, blev syge og døde – uden assistance; – – Joh, jo – men misforstå mig ikke, beder jeg dig, som læser mit indlæg. Dette er ikke skrevet for at være negativ: Men det er jo altså “den anden side” af medaljen. – – Ikke?

LSC

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/10/04/christiansborg-slot/comment-page-1/#comment-3065 Sun, 05 Oct 2014 06:15:36 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5986#comment-3065 Er det Nikon med Sigma eller er det Fotografen ? Hvad eller hvem skal have æren ? Eller er det bare genkendelsens glæde der skaber `Overflow`, når jeg bevidner ekskursionen på CHRISTIANSBORG, med svinkeærinder til Borgruinerne, Staldene og Tårnet, med udsigten over Byen, bevidnet med alle de gode Billeder !!!!!

En stor tak Admin for en rigtig god gennemgang af `Borgen`, stedet vi alle har eet eller andet `forhold` til !!!!

M.v.h. gb…….

]]>