Kommentarer til: Ny Tøjhusgrunden https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Sat, 15 Apr 2023 09:28:52 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: admin https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/comment-page-1/#comment-3585 Tue, 02 Feb 2016 10:06:45 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5854#comment-3585 Som svar til Poul Sørensen.

Poul, Godt husket! Jo, vi havde rigtig nok en ‘sur’ vicevært, men det var vist mere dem som ikke boede i gården, han kunne være noget højrøstet overfor. Os børn i gården havde ‘næsten’ frie tøjler, og vi brugte flittigt muren til boldspil. Vi holdt meget af vores vicevært, og han var aldrig bange for at hjælpe både med det ene og andet..

Vandbassinerne ud til Boulevarden kan jeg heller ikke se det store i. Dem inde på området er ok, og de bløder lidt op på det ellers meget hårde udtryk som området ellers har fået. Som du skriver, så ville et is skilt, bænke osv. gøre meget for at inddrage de besøgende, -hvilket der givet er meget få af nu..

]]>
Af: Poul Sørensen https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/comment-page-1/#comment-3583 Sun, 31 Jan 2016 11:25:13 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5854#comment-3583 Der er vel to emner i denne tråd. De gamle Njal ejendomme med gode(!) privatfotos og så militærgrunden “Ny Tøjhusgrunden”.

Jeg husker også den specielle baggård nede i jeres gamle ejendom i Njalsgade, hvor få af mine legekammerater boede.
Børns leg i gårdene dengang var ikke velset. Den uhyggeligt høje mur må også havet været gudsjammerlig, med mindre man boede over
3. sal. Så vidt jeg husker, måtte børnene ikke spille bold op ad muren, og jeg mindes også en meget skrap vicevært. Nej, vi fortrak hurtigt fra den baggård.

“Ny Tøjhusgrunden” blev vel først tilgængelig for offentligheden, da medborgerhuset Gimle åbnede. Hér var jo oceaner af plads ift. det gamle medborgerhus på Islands Brygge 37.
Jeg forbinder også grunden med de første nye akvariebygninger på Brygger. INTET fik lov at overleve af de gamle bygninger, skønt f. eks. kommandantboligen Thorshavnsgade/Amager Boulevard stod pænt vedligeholdt.
Og så blev der ellers bygget dybt og højt, så salg af lejligheder kunne maksimeres. Der blev end ikke levnet plads til butiksarealer, da disse ikke giver samme udbytte som privatboliger. Mange bryggeboere har aldrig været i boligkomplekserne, da de ikke har noget ærinde dér, med mindre de skal besøge nogen. Nej, det er en kold og kedelig fornemmelse at færdes i blandt akvarierne, der virker meget tillukkede og uvelkomne. Ikke en bænk eller et isskilt. Det skriger nærmest: Hold dig væk, hvis du ikke bor hér.
Hvad er meningen med de ligegyldige vandbassiner? Vi har da vand nok i havnen og voldgraven. De er kun møgsamlere, og når de
bliver tømt i frostperioden er de totalt ligegyldige at se på. Det må gøre ondt at falde i på en mørk aften. Men det gav selvfølgelig anledning til at bygge en lille bro!

Hvis Thorshavnsgade før var stille, er den da gået helt i stå i dag. Nordenden er nærmest kun P-pladser. Er gangtunnellen under Langebro efterhånden helt sløjfet? Den var i hvert fald da Kommandantens Gård skulle bygges.
Vores dejlige linie 40 skulle også omlægges ad Weidekampsgade (af hensyn til HK, hvor der står 4 af og to på).
Da linie 40 blev erstattet af dobbeltdækker 250S hed det sig, at bussen ikke kunne køre under Langebro pga. højden – dét passede slet ikke. Næh omlægningen blev bestemt, da selskabet ville tilgodese alle de nye indflyttere i akvarierne. De glemte blot, at de er overvejende bilister eller tager Metro. Resultatet blev, at stoppestedet ved Langebro blev nedlagt. Det blev ellers benyttet af mange ældre mennesker, der skulle på posthus, apotek eller Amagerbank, frisør. I dag er der også blevet kedeligt.

Jeg må hellere slutte, men vil gerne takke for de pæne fotos af de nye beboelsesejendomme – de kunne ikke været taget bedre af en ejendomsmægler.

Venligst Poul

]]>
Af: admin https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/comment-page-1/#comment-3055 Mon, 22 Sep 2014 10:17:09 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5854#comment-3055 Som svar til M-gaard.

Og unge er vi jo heldigvis endnu! Det er alt sammen et spørgsmål om hvordan man vælger at anskue livet..

Ja, jeg husker tydeligt den periode på et par år, hvor du gik på skole inde på området. Det er jo snart rigtig mange år siden

Jeg kan fortælle dig, at der er lige så mange der flytter ud som der flytter ind. Min bror kender området pga. sit arbejde, og han oplever at folk bor der i ganske kort tid. Muligvis opdager man, at der skal mere end en dejlig lejlighed til for at man skal trives. Nærområdet skal også være i orden. Noget af problemet med den slags byggerier er, at infrastrukturen halter, da der ikke er butikker og steder hvor børn kan boltre sig i dagligdagen. Det er ret lækkert set udefra, men givetvis også temmelig klinisk og dødt som beboer.

]]>
Af: M-gaard https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/comment-page-1/#comment-3053 Tue, 16 Sep 2014 20:02:53 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5854#comment-3053 Endnu en fin artikel Mic. Vi har jo haft mange oplevelser sammen på Bryggen som børn og unge, og min far og jeg gik nogle gange aftenture nede ved havnen så vi kunne se kranerne og rangerlokomotiverne i aktion. Senere startede jeg min faglige uddannelse i de gamle militærbygninger. Derfor kan jeg også sagtens huske Bryggen fra dengang. Nogle gange kører jeg gennem Bryggen blot for at se hvad der nu er sket, for det er en bydel i konstant udvikling. Når jeg ser alle de nye lækre lejligheder der bliver bygget – både på Bryggen og andre steder i København – tænker jeg ofte at det er utroligt, at der er så mange mennesker der har råd til at betale så mange penge for at bo lækkert i København. Men det er jo som så meget andet et spørgsmål om udbud og efterspørgsel.

Tak for mange rigtig gode indlæg her på siden – håber du fortsætter til glæde for os der ofte kikker forbi.

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/09/13/ny-toejhusgrunden/comment-page-1/#comment-3052 Sun, 14 Sep 2014 07:14:01 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5854#comment-3052 Artellerivejens Kaserne, O.K., nu er Historien Hstorie, Ny Tøjhusgrunden og dens udvikling er den nye Historie og næsten ikke til at følge med i . Jeg har endnu ikke været på besøg i området og må indrømme, at efter alle mine år bosiddene på Bryggen, med Arbejde i F.D.B. i Njalsgården, i hele dens udstrækning, fra Artellerivej til Thorshavnsgade, i mange forskellige Afdelinger (se art. i G.D.), er området i dag svært genkendeligt, hvis det ikke var for det i dag, åbne indblik, til de gamle ejendomme på Islands Brygge, `Isafjord` hvor Bedsteforåldrene havde lejlighed mod Egilsgade, Ejendommen mod F.D.B.`s Emballage Afd., med `Syrekælder` under aflæsningsrampen, hvor mine Børn har tillbragt år af deres Barndom, bag `Muren` mod fabrikken, samt de Fem andre ejendomme jeg selv har beboet på Bryggen……
Det er pirrende et se Admin`s Billede af Plankeværket mod Thorshavnsgade, fra det Hedengangne `Anva`, F.D.B., mod langebro, huske Bryggens Herremagasin overfor, vores erstatning for Magasin, Crome og Goldsmidt, Illum og alle de andre `dyre ` forretninger inde i Byen. O.k. Der var selvfølgelig Dals Varehus i Nørregade, men udvklingen har været enorm og omfattende på den før så forkætrede og udskældte, isolerede, Islands Brygge. `Lorteøen` er ikke hvad den har været og det er resten af København heller ikke, godt for det ! Fremtiden er spændende med alle de nye Beboere og deres nye omgivelser. Mit håb er, at integraionen med det `gamle` lykkes, at det ikke bliver `dem og Os` Kvarterer, enklaver der ikke kommer hinanden ved, men som i Politik, at `Sammenhængskraften` er stærkere for København som helhed………….
Tak for det inspirerende overblik.

M.v.h. gb………..

]]>