Kommentarer til: Gamle dage udvendig – – Nutid indvendig https://www.gamle-dage.dk/2014/08/04/gamle-dage-udvendig-nutid-indvendig/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Sun, 16 Apr 2023 08:31:05 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/08/04/gamle-dage-udvendig-nutid-indvendig/comment-page-1/#comment-3021 Thu, 07 Aug 2014 08:55:48 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5515#comment-3021 Kære L.S.C.
Jeg er `Gammeldags`og ældre end dig (ha), selv fyldte jeg 71 i Juli, men hvad er alder ??? Glemmer du så Husker jeg og visa verse og ganske rigtigt, Gamle dage Sitet rusker gevaldigt op i hukommelsen på alle områder ! 71 års oplevelser og erfaring, udvikling mentalt og oplevelsesmæssigt, Glæder og Sorger,, alt det vi higer efter mentalt at videregive til vores efterkommere, for at fremme deres forståelse af `os`, vores liv, vores gøren og laden, som vores Forældre og Bedsteforældre videregav til os, fra Husmandsstederne på Fyn eller lignende, det vi bærer som kære minder fra en svunden tid, fra 1943 og frem til i dag, med Familier og Kolleger hvoraf mange er væk, deres Historier, Ansigter, Bygninger, Transportmidler, de arbejder vi har været indvolveret i, de opgaver vi har påtaget os og de opgaver tiden har pålagt os, en tid vi hæger om og forstår ? I en tid hvor vi i dag er tilskuere til en udvikling vi til tider kan have svært ved at kapere………..
Jo L.S.C, vi har rigtigt meget tilfælles og jeg glæder mig over dine indlæg og kommentarer………..

M.v.h. gb…………

]]>
Af: LSC https://www.gamle-dage.dk/2014/08/04/gamle-dage-udvendig-nutid-indvendig/comment-page-1/#comment-3019 Wed, 06 Aug 2014 22:18:38 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5515#comment-3019 Hej GB!

Jeg er – også denne gang – glad for at læse dine kommentarer til mine indlæg her på GD-sitet. Jeg har flere gange tænkt på, at vi to tilsyneladende i vid udstrækning reflekterer på samme måde over de oplevelser, vi får nu og over dem, som indhøstet i et langt liv nu er “lagt på lager”. Jeg tænker her f.eks. på din bemærkning:

” – – dine indtryk og oplevelser, medens de for mig, danner Billeder af samme karakter fra mit liv, Københavns Kommunehospital og det det er blevet i dag – – ”

“– Tja; “langt liv”: Om halvanden måned er det for mit vedkommende 71 år.

For så vidt angår mit seneste skriv: “Gamle dage udvendig – – nutid indvendig”, glæder det mig at kunne mærke, at du kan følge min – måske lidt utraditionelle – betagelse af det dér med, at “det gamle og det nye” så flot går hånd i hånd – lige midt vores hverdagsliv. At du har helt fat i mine tanker, ser jeg dokumenteret, når du skriver:

” – – den glædelige udvikling Århus Domkirke er inde i, moderniseringerne i samfundet som helhed, mindelserne om det forgangne, dette vi kan kalde det `Helstøbte`, `vores liv`- – “.

Derfor kære GB: Hermed er dette endnu en gang et dejligt samskrivs-møde med dig, synes jeg!

M.v.h. LSC

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/08/04/gamle-dage-udvendig-nutid-indvendig/comment-page-1/#comment-3018 Tue, 05 Aug 2014 07:01:55 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=5515#comment-3018 Tak for din reportage LSC, din `Historie` og de tanker den umiddelbart sætter i gang. Når jeg, også her til morgen, forsøger at få gang i de `Mødige` lemmer, slår begrebet `mødige` mig, et begreb man som yngre måske havde lidt vanskeligt ved at forholde sig til, medens man med alderen er tvunget til at forholde sig til det ! Ligeledes med dit `Tankespind ! Tilsammen tror jeg at vi `spinder et net`, et net af erfaring, oplevelser, synsindtryk, brudstykker af hukommelses indtryk ( med Billeder), der brænder sig fast på Nethinden og danner os, som de hele mennesker, i det samfund vi alle er en del af……..
Hjemmesiden `Gamle Dage` tager os med gennem vores liv, bringer os tilbage til det vi mindes med glæde og sorg, rusker op i hukommelsen, får os til at tænke, hvis vi gider at gøre os ulejligheden. Dine Billeder er selvfølgelig dine og dine minder om dine indtryk og oplevelser, medens de for mig, danner Billeder af samme karakter fra mit liv, Københavns Kommunehospital og det det er blevet i dag, de fleste af de andre Hospitaler i Regionen, Kirkerne, den glædelige udvikling Århus Domkirke er inde i, moderniseringerne i samfundet som helhed, mindelserne om det forgangne, dette vi kan kalde det `Helstøbte`, `vores liv`, det vi kan `Spinde en ende over` og motivere andre mennesker til at bruge og til at mindes og fabulere over og tage Billeder af , også inde i Hovedet…………Tak igen !

M.v.h. gb…….

]]>