Kommentarer til: “Gamle dage” er vores fortid, – og nutids fundament. https://www.gamle-dage.dk/2014/04/11/gamle-dage-er-vores-fortid-og-nutids-fundament/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Sun, 16 Apr 2023 09:01:22 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2014/04/11/gamle-dage-er-vores-fortid-og-nutids-fundament/comment-page-1/#comment-2950 Fri, 11 Apr 2014 15:04:48 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=4474#comment-2950 Det er i dag d.11./4. og gyset fra Krigen, 2. Verdenskrig og den efterfølgende Kolde Krig, fornemmes til stadighed af de der var her og der, i tiden. Ganske forfærdelige stunder i Menneskehedens Historie, her genskabt ved minderne fra en rejse, en hel del år efter 2. Verdenskrig, men dokumenteret og udlevet med Billeder, der får det til at løbe koldt ned af Ryggen på undertegnede.
Holder det nogensinde op ? Flygtninge Strømmene fra omverdenen, Borgerkrigene i Verden omkring os, Spliden mellem Nationer og Områder, Religionsstridigheder, Politiske Stridigheder,, Strid om Magt, Strid om Resurser, Økonomisk Magt, hvem har de nyeste Våben, Hvem har magten til at sætte andre menneskers liv på spil ?????
Vi Gambler med det dyrebareste vi har, vi Gambler med Livet som er givet os af ham vi tror på, det liv Moderen og Faderen gav os, som noget dyrebart, det liv vi selv troede på og ønskede at fuldføre, efter hver vores formåen og evner !!!!!!!!!!
Har vi, du og jeg, råd til i vores Liv, at bevidne den udstillede Krigsliderlighed, kan vi leve upåvirkede videre og nyde det liv vi har tilbage uden tanke på vores efterkommere ? Eller er vi som flertallet nødt til at `lade stå til` og håbe på det bedste ? Det løber mig stadig koldt ned af Ryggen………..
Kære LSC, tusind tak for en god Historie, vi trængte til at mindes………
M.v.h. gb.

]]>
Af: admin https://www.gamle-dage.dk/2014/04/11/gamle-dage-er-vores-fortid-og-nutids-fundament/comment-page-1/#comment-2949 Fri, 11 Apr 2014 13:56:03 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=4474#comment-2949 Spændende læsning, som i disse dage har lidt for mange minder om den kolde krig. Jeg fornemmer også det gryende ubehag fra Øst, og håber bare på besindelse og omtanke fra de kære magthavere..

ØstTyskland, Jo jo.. Jeg har skam også været, endda uden at vide det førend jeg stod der 😀

Historien er som følger. Min fætter og jeg skulle have krudt til nytårsaften, og vi tænkte naturligvis “Tyskland”
Vi bestiller derfor en tur til Tyskland med bus, og tager afsted fulde af forventning. Efter en længere bustur, og færgesejllads, ankommer vi til Tyskland. Det er først da vi opdager soldater med geværer og hunde, at vi finder ud af, vi er ankommet til Warnemunde! Vi må have været mere end blanke, siden vi ikke opdagede at turen gik til Østtyskland “Warnemunde” og ikke til Travemunde som vi troede 🙂

Nå, vi måtte jo få det bedste ud af det, og gik en tur i byen, hvor der intet foregik, og det var gråt i gråt. Virkelig nedslående og trist. Mad kunne vi ikke købe, og krudtet som vi havde troet lå lige om hjørnet, var selvf. ikke at finde..

Hjemturen blev skyllet ned med billig æblevin og øl købt i den toldfri på færgen. Det var første gang jeg var fuld, og kort efter husker jeg intet, førend jeg står og brækker mig op ad døren i bussen, og bliver truet af chaufføren som vil smide mig ud midt på motorvejen. Jeg fik lov at blive, men jeg var virkelig syg, og det tog mig flere dage at komme til hægterne igen

]]>