Kommentarer til: Islands brygges 108 års fødselsdag https://www.gamle-dage.dk/2013/09/08/islands-brygges-108-aars-foedselsdag/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Sun, 16 Apr 2023 09:39:28 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2013/09/08/islands-brygges-108-aars-foedselsdag/comment-page-1/#comment-2748 Mon, 09 Sep 2013 08:34:44 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=3393#comment-2748 108 år, kan man nu forstå det ? ? ? Islands Brygge ! ! !
Hvor dejligt, og så en Fotoreportage der udfylder fantasierne til fulde, suppleret med en Video med en pragtfuld detaljeskarphed, dagen er reddet. Her troede man at man kendte Bryggen fra de år man boede der, med de fem forskellige addresser, og de større og større lejligheder man fik, som Børneflokken voksede, der hvor `Rødderne` og Familierne stammede fra og havde deres Rødder og tilhørsforhold.
Bryggen som fremmedgjort element, ved passagen over Langebro, med alt det nye byggeri hele vejen omkring sig 0g den renoverede Havn, viser alligevel sin levedygtighed som `enklave`, i alt det Moderne der i dag omgiver det ægte 108 år gamle Islands Brygge, der med sine nostalgiske (efterhånden ældre) bygningskomplekser, dannede rammerne om Familiernes og min opvækst og minder, minder der ser ud til at overleve også for kommende Generationer, på trods af egne skrækcenarier, afstedkommet som følge af en udvikling, der jo stadig ikke er afsluttet, men ser ud til at formå at indkorporere den `Idyl`, der hersker i en ægte `enklave`, med tusinder af Familier konsentreret i et mindre område,karakteriseret ved Byggestil og nærhed, nu omgivet af nutidens byggerier med nye beboere og en helt ny åbenhed overfor den undrene omverden, Kunne man bo der? Islands Brygge, Lorteøen og hvad man ellers nedladende kunne komme i tanke om hvis man ikke dengang var Lokal.
Tusind tak Admin og tak til Bryggens foreninger, for sammenholdet der muliggjorde denne Fødselsdag , som vil medvirke til at sikre Bryggens fortsatte beståen som en `Stærk Enklave`…..
M.v.h. gb.

]]>