Kommentarer til: Tøjhusmuseet https://www.gamle-dage.dk/2013/08/15/toejhusmuseet/ Nostalgisk blog om fotografi og de gode gamle dage Tue, 18 Apr 2023 09:14:54 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.9 Af: LSC https://www.gamle-dage.dk/2013/08/15/toejhusmuseet/comment-page-1/#comment-2730 Mon, 19 Aug 2013 15:28:06 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=3359#comment-2730 I mine øjne er Tøjhusmuseet meget spændende og informativt. Hver gang jeg bliver mindet om det som nu her i dette indslag, kommer jeg til at tænke på dengang for mange mange år siden – i min fjerne barndom, 7-8 år har jeg nok været, da min far en dag tog mig med derind. Ikke langt var der, idet vi boede i Istedgade lige ved Enghave Plads. Så det gik af sted på cykel. Da vi så havde gået lidt rundt på museet, stopper jeg op, husker jeg, ved en kanon! – Hvad er der? spørger min far! – Efter nogen tøven spørger jeg: “Jamen far, hvorfor hedder det TØJhus-museeet? Her er der da en kanon”. Jeg syntes ikke, at kanoner og geværer passede med ordet “TØJ”.

‘ – – ak ja, skønne nostalgiske erindringer fra en barndom, hvor meget skulle læres og indøves.

Men á propos “tøj” – så er den del af museet, som beskæftiger sig med uniformerne, nok den, der drager mig mest; og af den grund kan jeg slet ikke stå for dit billede – ADMIN – af de to farvestrålende uniformer i glasmontren oppe i den flotte række af fotos.

‘ – – og så skal jeg lige vænne mig lidt til tanken om, at endnu en krig – med fuldt rette – har fundet vej til rummene derinde, – og denne gang en krig fra nu, – en som jeg selv har fulgt med i på TV, mens den foregik; og ved flere gange at snakke med sønnen til en patient, som jeg lå på stue med på Helsingør Hospital i juli 2010, når sønnen besøgte sin far. Sønnen var tjenstgørende i Afghanistan – men hjemme på “Orlov p.g.a. alvorlig sygdom i nær familie”, som det hedder.

Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg har svært ved i min bevidsthed at få “rangeret” denne nutidige krig over i en “museums-opfattelse”. Er det mon bare mig, der er stødt ind i den forhindring?

Til slut, denne hilsen: Dette er en flot reportage!

M.v.h. LSC

En

]]>
Af: gb https://www.gamle-dage.dk/2013/08/15/toejhusmuseet/comment-page-1/#comment-2720 Sat, 17 Aug 2013 07:44:31 +0000 http://www.gamle-dage.dk/blog/?p=3359#comment-2720 FLOT ! FLOT ! FLOT !!!!!!!!!! Et Militærhisorisk tilbageblik med Nutidige konfrontationer, med Historien fra dagens Krigshandlinger og Danmark`s engagementer i Verdenssamfundet……

En gennemgang af Tøjhusmuseet der ikke lader meget tilbage at ønske, bortset fra ønsket om at være der selv, gennemgå afdelingerne og udviklingen af Teknologien, gyse over Udstyret og Opfindelserne, designeret til at udslette liv, bevarer Liv,bevare Grænser, opnå Fordele, vinde Områder, omvende Sjæle og vinde hævd på Rettigheder og vise Styrke, True, over for såvel Imaginære Fjender, som Regulære Trusler, specielt set i nyere tid i Iraq og Afganistan, for Danmark`s vedkommende.
Rigtigt godt, at få lov til at opleve Vores egen Krigshistorie på nærmeste hold, og de Instrumenter der er nødvendige, for at opretholde den til enhver tid nødvendige Sikkerhed for en Nation i Verdenssamfundet, vores egen !!!!
M.v.h. gb.

]]>