Velkommen til Gamle Dage. Her er lidt for enhver smag, og siden er efterhånden blevet temmelig omfattende.
Gamle Dage har et stort billedarkiv, så her er rigeligt at tage sig til..

GD-Seneste indlaeg-divider

Tur rundt i byen på den sidste vinterdag i 2015

Tur rundt i byen på den sidste vinterdag i 2015Af Michael Bonnevie   Forleden dag, var den sidste officielle vinterdag i 2015 ifølge kalenderen. Jeg havde en aftale med en af mine venner, om at vi skulle en tur ind til byen og få lidt tid til at gå. Desværre havde han lagt sig syg, så turen tog jeg alene. Når man som jeg, har gennemtrawlet København igennem flere årtier, så er det noget af en prøvelse at finde motiver, specielt da jeg føler at jeg har besøgt de fleste steder med mit kamera. Som det næsten altid går, når man sætter sig noget for, så dukker motiverne alligevel op, et efter et. Vejret var fint, men bidende koldt, -og hvis jeg bare bevægede mig, så var det til at holde ud. Når solen kiggede frem nu og da, så var det faktisk rigtig rart. Specielt på den sidste del af turen i Nyhavn, var det helt 'sommerligt' Her var der en stakkel, Læs mere..

Tur rundt i byen på den sidste vinterdag i 2015
Af Michael Bonnevie   Forleden dag, var den sidste officielle vinterdag i 2015 ifølge kalenderen. Jeg havde en aftale med en af mine venner, om at vi skulle en tur ind til byen og få lidt tid til at gå.

admin, March 2, 2015

Mindehøjtidelighed ved Synagogen i Krystalgade
Af Michael Bonnevie   Den her er svær! Hvad skal man mene, skrive, tro eller gøre, efter en så meningsløs terror handling der i weekenden kostede 2 mennesker livet? Personligt lader jeg mig ikke knægte og min hverdag vil være nøjagt...

admin, February 17, 2015

Fastelavn på Prags Boulevard-2015
Af Michael Bonnevie   Igår blev der både fejret Valentins dag, og fastelavn på Amager. Jeg havde hørt at der var tøndeslagning og ponyridning på Prags Boulevard, så der måtte jeg lige et smut forbi.

admin, February 15, 2015

Rådhusbiblioteket
Af Michael Bonnevie   I den seneste tid, har jeg ikke kunnet undgå at lægge mærke til de mange skriverier omkring Rådhusbiblioteket, og dets skæbne.

admin, February 10, 2015

København før og nu -1938
Af Michael Bonnevie   Jeg har været så heldig, at erhverve mig et blad fra 1938, som hedder København før og nu.

admin, February 1, 2015

Bryggens telefontavle 1938
Af Michael Bonnevie   I forlængelse af de sidste par indlæg, så kommer der her en telefontavle fra Islands Brygge.

admin, January 25, 2015

Ugens tv program på Islands Brygge i 1963
Af Michael Bonnevie   Hvis man skulle have lyst til at gense hvad der var i fjernsynet i 1963, så er der hermed mulighed for det.

admin, January 23, 2015

Bryggens telefonvejviser omkring 1956
Af Michael Bonnevie   Efter en tur i Islands Brygges lokalarkivs gemmer, fandt jeg Islands Brygges telefonvejviser fra ca. 1956. Det kunne jeg ikke stå for, og måtte straks hjem og indscanne det.

admin, January 22, 2015

Enghave Brygge
Af Michael Bonnevie   Enghave Brygge er et sted som jeg i mange år har gået og skulet over til, fra min ture langs kajen på Islands Brygge. Jeg kender jo udmærket H.C.Ørstedværket mv.

admin, November 24, 2014

Juleoptog på Amagerbrogade-2014
Af Michael Bonnevie   Vanen tro, var der igen i år juleoptog på Amagerbrogade.

admin, November 23, 2014

Tidligere indlaeg-1

GD-Fototeknik-divider

High speed sync macro
Af Michael Bonnevie   Jeg har i et tidligere indlæg fortalt, at jeg har investeret i en ny flash som har mulighed for High speed sync. Hvilket vil sige, at flashen kan fyres af i de lukker tider som kameraet kan gå op til.

admin, January 26, 2015

High speed sync
Af Michael Bonnevie   Hvad er High speed sync (HSS) for en størrelse, og hvorfor har jeg brug for det?  De fleste DSLR kameraer har en maximum hastighed som lukkeren kan sættes til, når der skal arbejdes med Flash.

admin, January 8, 2015

Fotografiske begreber
Af Michael Bonnevie   Dette indlæg vil efterhånden som jeg får skrevet nyt, blive stedet hvor jeg samler foto og kamerabegreber. ISO ISO er billedchippens lysfølsomhed! I gamle dage hed filmhastigheden ASA.

admin, August 11, 2014

Sigma 105mm 2.8 D EX Macro brugertest
Af Michael Bonnevie   For ca. et lille års tid siden, var det på tide at investere i et Makroobjektiv til mine Nikon kameraer.

admin, July 30, 2014

Mcoplus auto fokus makro mellemringssæt brugertest
Af Michael Bonnevie   I længere tid har jeg interesseret mig for Makrofotografering, og købte sidste år et Sigma 105 mm Makrooptik, hvilket er et ganske udmærket Makrooptik som uden problemer fanger objekter i 1:1.

admin, July 30, 2014

Makro tutorial
Af Michael Bonnevie I denne Makro tutorial vil jeg komme ind på hvordan jeg selv fotograferer Makro samt nogle af de ting man skal være opmærksom på, så man er nogenlunde sikker på gode resultater.

admin, July 30, 2014

Eksponerings kompensation
Af Michael Bonnevie   Eksponerings kompensation er noget de fleste moderne kameraer har indbygget, og en ofte overset feature.  Det er en skam da det er enkelt og ligetil at bruge, og kan sikre at man får bedre belyste billeder.

admin, July 30, 2014

Nikon D600 makrotest
Af Michael Bonnevie   Efter lang tids overvejelse, besluttede jeg mig for at investere i et såkaldt Fullframe kamera.

admin, July 29, 2014

Elementær billedbehandling
Af Michael Bonnevie   I min lille serie af fototeknik, er vi kommet til Elementær billedbehandling. Elementær, fordi det virkelig er enkelt og ligetil, og noget de fleste burde kunne lære og tage til sig uden større problemer.

admin, February 27, 2014

ISO og støj
Af Michael Bonnevie   I det følgende indlæg, vil jeg forklare lidt om ISO kontra støj, samt hvad ISO kan bruges til i en dagligdags fotosituation.

admin, January 16, 2014

GD-Nyheder-divider

DR nyheder indland
DR nyheder Udland

DR vejret
DR viden
  • Tue, 03 Mar 2015 14:33:00 +0000: TIMELAPSE Amager Bakke skyder i vejret - Latest sorted by type and terms
    Københavns kommende energicenter er nu halvvejs bygget. Se udviklingen på 2 minutter og 13 sekunder.
  • Tue, 03 Mar 2015 12:46:00 +0000: Hvorfor er der spoleorm i mit æg? - Latest sorted by type and terms
    En sjælden gang imellem dukker der orm op i æg fra økologiske og fritgående høns!
  • Tue, 03 Mar 2015 10:44:00 +0000: VIDENSKABSBILLEDET Brud angriber grønspætte - Latest sorted by type and terms
    Ved første øjekast ligner det et venligt lift, men det er ganske blodig alvor.

GD-Blandet-divider

GD-Grafik-divider

Husk at besøge toppen af siden, hvor du kan finde lidt af hvert, som eks. forskellige kort, foto-kamera, frikvarteret mv..